Nationellt prov, och en daglig dos av Die Leander..


Dagen började med nationellt prov i engelska..ja det räcker väl att säga det eller? haha
det gick väl sådär om man säger så..
Jag är ingen höjdare på varken engelska eller matte bara så alla vet! men däremot det svenska språket klarar jag galant ;)
Aja det provet tog iallafall några timmar och sen var det lunch, matte, svenska och matkultur!
Dagen i sig har väl gått rätt fort men klockan var ändå kvart över fem innan man var hemma! Lite mindre kul om man säger så.
Men en annan glädjande sak var att mamma och jag tog bilen ut till Vejbystrand och besökte Fam. Hult, alltså min syster med familj...och där finns ju lilla Maja, åhhh hehe hon har lärt sig gå och nu går det jätte bra att gå för henne....oj rolig mening där ja! XD
Så vi gick runt i huset och hon skulle bvisa mig sina nallar och sen kröp vi under stolarna och lekte titt ut sen fick hon jaga mig lite haha åhhh jag vill vara 2 år igen!! Så himla enkelt allt var! :O

Men nu sitter jag här hemma och snackar med Jönan Bönan på msn och på "fejjan" haha...citat av Bönan!
...och att tillägga en sak till jag gör, så lyssnar jag på Zarah Leander...min dagliga dos för välbefinnadne här i livet! ;)

Zarah Leander!

Ha en Wunderrbarr afton mina kära vänner!
/ Tim Lindström


Prepp på julbord

Idag hade vi förberedelser för julbord på schemat! så jag coh Jennie tog tag i att göra pepparkakorna, degen var redan klar men jesus så mkt deg!! Den tog aldrig slut kan jag säga haha.
Har lite bilder från dagen här:



Ellie gjorde en smiley i mitt hår med mjölet HAHA XD


Visst liknar det han människo-geten i den första Narnia filmen? hahaha


Såhär blev det när allt var klart! ;P Rätt mycket eller hur? haha

Sen senare på eftermiddagen blev vi alla rätt trötta så det blev inte så mycket allvar haha...Teffie blev ju helt galen XD haha men kul hade vi! ;D
Sen bad Hans mig att ta bort pappret på alla dumlena...rätt mycket där också men alla kom och hjälpte mig så det gick bra ;)


Det var allt om denna dagen! Nu ser jag på Rolandz och i pauserna lyssnar jag på julmusik och sen blir det mina favoriter....Pensionärsjävlar på kanal 5, 22,00 ;D ni måste se det!

Ha en Wunderrbarr afton Everyhopa!
/ Tim Lindström

Mat kultur

Glömde att säga att i torsdags hade jag matkultur och då skulle jag redovisa om mitt landskap Bohuslän och då skulle jag även laga två rätter. De två rätterna var typiska för Bohuslän och det blev en riktig räksmörgås, och äggost med björnbärskompott. Båda rätterna var jätte goda så det blev lyckat, och mitt framförande gick också helt okej :)

Riktig räksmörgås, med sparris och Rhode-Islandsås.


Äggost med björnbärskompott.


Mumsigt värre ;)
Ha det bra!
/ Tim Lindström


Min dukning

Hej igen! Det var ett tag sen, men jag har verkligen inte orkat att blogga! men tänkte att nu slänger jag in ett litet inlägg till er :)
under dessa dagarna har det varit skola och helg...ja skolan är ju som skola är mest haha, tror att de flesta förstår iallafall! :) Och nu i lördags så hade vi besök av Linnea och hennes familj och då lagade jag tre-rätters middag bestående av morrotssoppa med basilikac-creme-freish vet inte hur det stavas x) haha, sen hade vi kött med rotfrukter, rostade rödbeter och pepparrotsgrädde och till dessert hade vi vit choklad pannacotta med bär och choklad flarn.
Och till maten drack vi först ett vitt vin som hette : Via del campo, blanco som är ett ekologiskt vin, och dessutom jätte gott! Sen till köttet drack vi : Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009, det är en nyhet och det var jätte gott verkligen, kan rekomendera dom båda starkt! :)
Har tyvärr inga bilder på maten..glömde ta det haha, men jag har på min dukning!



Blev mycket nöjd med den dukningen faktiskt ;)

Sen igår så var det julskyltning här i Ängelholm och då var man nere där och tittade runt! blev väl inte som planerat men men.

Har fler bilder från dagarna som har gått, men lägger upp dem i ett ennat inlägg!
Ha det bra everyhopa!!
/ Tim Lindström


Onsdag=köket

God afton mina kära vänner/Everyhopa!
Hoppas allt är bra med er? Själv är man rätt så sliten efter en heldag i köket, men jag var på köttspisen med Jennie så det gick asbra! :D Vi sammarbetar verkligen riktigt bra, tajmar det asbra! Så tack Jennie för idag! ;)
Det vi fick laga var:

Rimmad oxbringa med pepparrotsås och impotatis.
&
Hjortfilé med vild-äppelgräddsås och rotfrukter.

Fattar ni hur gott detta var? Herregud, det var så man satt och stönade när man åt hjorten! Har ni inte ätit hjort så tvingar jag er att göra det haha! Det är något så gudomligt gott, helt himmelskt! Wunderrbarrrt!!


Bilden bjuder jag på ;) hahaha vi skulle bara se om blomman satt kvar om man tryckte in den i mitt hår, och jo visst gjorde den det ;) hahaha

Så nu är jag precis hemmkommen och nu blir det lite plugg på alkoholhantering och mitt landskap Bohuslän!

Ha en wunderrbarr afton mina herrskap!
/ Tim Lindström

- Pekka, Pekka! Ser ru skoogen??

-Pekka, Pekka! Ser ru skoogen??
- Nää, trääna e ivägen!

HAHAHAHA ASG! XD

aja hej på er Everyhopa! hoppas allt är Wunderbarrt med er? :)
Själv mår jag superbt!

Idag har det varit skolan hela dagen, fast vi hade en underbar sovmorgon fram till klockan 12,00...det var inte dumt kan jag säga! ;)
Sen hade vi massa vanliga ämnen som matte, svenska & engelska...you name it! Sen avslutade vi med Matkultur och då gick jag och Jennie och samlade in råvaror som jag ska använda på torsdag, vi fick många skratt på dom minutrarna det kan jag lova haha!
Förretsen bara så ni vet, Jennie kan smaka doft ^^, det ni, det är då inte dåligt ;P haha

Jag passade faktiskt på att ta bilder på två av rätterna vi blev bjödna på, men datan är seg och det är visst nått problem när jag laddar upp bilder så dom kommer inom kort...om jag inte glömmer det vill säga ;) haha

Det var allt för stunden mina vänner! Vi hörs snart igen!
/ Tim Lindström


Nu står jag på förstapallen igen!

Hello Everyhopa!
Dagen har bestått av, Näringslära, Näringslära,Näringslära och lite till Näringslära! vi var tvugan att räkna ut energiprocent på allt, och då menar jag ALLT som vi har ätit under en veckas tid!....rätt segt om ni frågar mig, men nu är det gjort iallafall.
Sen var det lunch..inget att hänga i julgranen direkt! Sen satt jag och vänta i tre timmar på Linnea, för vi skulle ner till stan sen på olika ärenden. Jag köpte faktiskt en kavaj som jag har tittat på länge..


Visst är den snygg? :D...eller säg vad ni vill men jag gillar den skarpt!
Så nu är man lite fattigare...men ack så lyckligare haha.
Tror nästan man tillhör gruppen shopaholics snart asså...inte så bra kanske, men tänk vad lite nytt tyg kan gör en glad! Eller hur!? ;)

Men nu är jag iallafall äntligen hemma, så nu blir det musik och lite plugg...som alla andra dagar alltså, då räknar jag även med helgen kan jag meddela!

Nu får ni Everyhopa ha en lovely afton!
/ Tim Lindström

Var tar tiden vägen?

Goddagens Everyhopa!
Då var det söndagen den 21 November!...redan, det är inte klokt! Personligen hinner jag knappt med tiden, den bara springer ifrån mig!

Men idag tog jag mig iallafall en rejäl sovmorgon, tyckte att jag var vär det. Sen har jag bara gjort vid mig och frillan, sen har jag ätit lite och sen landade jag här...ovanligt haha
Jag har iallafall tänk att jag ska plugga lite sen, men jag har bara tänkt det, så jag vet inte om jag utför tanken ännu haha...troligen bara lite isåfall! Helg ska väl ändå vara helg?

Förresten är det någon som har något bra film-förslag, kanske någon svensk bra film? Så får ni gärna dela med er. Hade varit gött att se en ny film! :)

Har även hittat ett underbart klipp med Zarah Leander, där man verkligen får höra på hennes starka orgel-stämma! Wunderbarrt!
Se och njut Everyhopa!




Stå på dig! Annars gör någon annan det!
/ Tim Lindström

Kvällen gick visst fort..

Kvällen gick visst ändå rätt så fort och nu känner man sig litta sleten så nu kallar sängen på en!
Men ni får ha en l"juvflig" (gammelsvenska) natt Everyhopa, så hörs vi nog imorgon hoppas jag!
God natt!
/ Tim Lindström

Redigerade bilder!

Ludde i min klass fick tag på min Iphone för några dagar sen och fastnade för mitt program där man redigerar bilder och så här blev några aav hans konstverk! Måste erkänna att jag gillar dom! ;)






Där har ni dom! Se och njut!

/ Tim Lindström 

En förkortning av veckan!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt Everyhopa! Jag har bloggar otroligt kasst denna veckan...men jag har verkligen haft fullt upp! Framförallt har jag pluggat massor och kommit ifatt med massa arbete så det är gött :)
Dagarna i skolan har också varit jätte långa så man har varit dö trött när man har kommit hem..så därför har bloggandet legat nere denna veckan!
Men nu är jag här igen och skriver en bit till er ;) och jag tänkte dela med mig av lite bilder som har blivit tagna under veckan!

I tisdags var jag och min klass och åt i restaurangen på skolan, det var ettornas andra gång  i matsalen så nu fick vi se vad dom gick för! Dom var mycket duktiga kan jag säga:

jag tog biff rydberg till varmrätt!

Jennie & Teffie :)

Jag ;)

I tisdags hade vi även matkultur och då fick jag hjälpa till att duka och då blev det så här :


Jag står och putsar silver-kuverttallrikarna!

Sen när jag kom hem på kvällen så var min söta systerdotter/guddotter på besök! :D, och hon har precis lärt sig att gå!



Sen idag, lördag alltså så har vi haft öppet hus på Gymnasiet och vi på Hotell & Restaurangprogrammet bjöd på guidning i lokalerna och sedan på lite tilltugg och kaffe för den som önskade! Så idag har jag pratat så mycket med folk så jag är helt hes haha

Här är då en bild på det tilltugg som serverades! :)

Detta var då lite ifrån min vecka som har gått! Hoppas ni finner det lite roande att läsa och se vad som har hänt mig :)
Ha nu en Wunderbarr afton mina Herrskap och njut av varandras tillvaro eller om ni är ensama bädda ner er under en pläd och ta något gott och dricka och se på en bra film!...med enklare ord: Lyxa till det lite! ;)
Lev gött! / Tim Lindström


Vaggvisa med Allan

Sorry har inte bloggat idag men det har inte hänt så mycket mer än att jag var i kyrkan imorse och det var trevligt :) sen har jag bara pluggat lite! :)
Men nu är jag trött så snart blir det sängen men först en liten vaggvis ;)..en underbart vacker vaggvisa med Allan Edwall, en underbar skådespelare och konstnär!
Sov så gott Everyhopa! :)



/ Tim Lindström

Klippdags!

Klippdags Everyhopa! ;)

Har funnit två klipp på vår älskade Zarah Leander! Har sett dessa innan, dock har då den första varit förkortad men har jag nu fått tag i de fullständiga klippet! Så se och njut!




Mitt personliga favoritklipp med Zarah! Det vissar så exakt vem hon var/är! :) Ett bra klipp för att lära känna Zarah tycker jag! :)


Allt gott! / Tim Lindström

Unstoppable


Har precis varit på bio och sett Unstoppable med Jack!
Filmen var asbra, den var spännande precis hela tiden och både förutsägbar men endå inte!
Jag kan iallafall rekommendera den starkt! ;)
Men innan vi såg filmen var vi även på Kirris och åt lite. Jag tog fläskfilé...gottgott! ;)
Och som alltid när man är ute på något kulturellt i Ängelhom, så möter man folk man känner, så man har väl sett en och annan gamal bekant i afton också! :)

Säger bara en sak! Se filmen! ;)
/ Tim Lindström

 


Fester och gås!

Hej Everyhopa!
Igår var jag i Båstad och festade till det lite och åt Tacos och drack gott vin! Det var bara jag michelle & Jennie till en början men sedan kom Ludde och Billy en stund....men det var inte många minuter haha! Sen kom Alex och då satt vi alla och kollade på Mr. Bean den totala katastroffilmen! HAHA, den mannen är underbart kul! XD
Sen spelade vi lite kort och det gick riktigt bra för mig måste jag säga! ^^
Men så helt plötsligt var klockan nästan tolv och då var det att ta sig till bussen och såklart fick man skjuts dit av goa vänner! :) Tack!
Tyvärr har jag inga foton från kvällen...glömde det helt!
Men jag har lite bilder från veckan som jag inte har lagt upp så dom kan ni frå njuta av!

På restaurangen hade vi i onsdagskväll Gåsafton för 90 gäster och då såg maten ut såhär :

Detta är då kråset från gåsen som serverades till svartsoppan, det är saker som strupe,hjärta,lever, magmuskel och katrinplommon och äpplen!


Varmrätten: Gås med brysselkål, rödkål, katrinplommon och äpplen!


Desserten som var äppelkaka med vaniljsås!


Min kollega under dagens lunch och gåsaftonen! Vi klarade hela dagen riktigt bra! :D(Y)


Sen har jag några övriga bilder ifrån veckan! :)

Min hund Tindra, har en tendens att varje morgon när jag går upp ur den varma goa sängen så hoppar hon upp och lägger sig där så brukar jag få bädda ner henne! haha



En bild som jag tog i skolan..blev rätt cool faktiskt! ;)


Det var allt för nu mina kära vänner men jag skriver nog snart igen!
Ha det Wunderbarrrt Everyhopa!
/ Tim Lindström

Regntunga skyar vartän jag ser

Regntunga skyar vartän jag ser
nån sol finns ej mer utan dig.
Regnvåta furor tyst blicka ned
så grått allt sig ter utan dig.

Den fågel som nyss sjöng
blev plötsligt tyst och stum,
och visan som jag skrev
blir meningslös och dum.

Regntunga skyar vartän jag ser
nån sol finns ej mer utan dig.

Den fågel som nyss sjöng
blev plötsligt tyst och stum,
och visan som jag skrev
blir meningslös och dum.

Regntunga skyar vartän jag ser
nån sol finns ej mer utan dig.
Regnvåta furor tyst blicka ned;
så grått allt sig ter utan dig.

Regntunga skyar vartän än jag ser
nån sol finns ej mer utan dig.






Tillägnas en som stod mig mycket nära! Som även hon kom från 20 -talet :)
<3


Liberace

Alla kanske inte vet det men jag är ett stort fan av pianomusik! jag lyssnar mycket på Chopin och sånna och nu har jag hittat en till pianist som är gudomligt duktig och han är en otrolig entertainer! Han är äckligt rik och har otrolig klass och glamout det kan jag lova! Hans namn var Liberace!

I detta första klippet får man se en éntre till en av hans konserter och det börjar med klipp ifrån hans hus, och sen kommer han in på scenen i sin Rols-Royce och klädd i en päls som heter duga ^^



Liberace i Las Vegas!


Liberace spelar : Beer Barrel Polka....och jag kan lova att det går undan...trots hans stora diamantringar på fingrarna ;)


Håll till godo Everyhopa! ;)
/ Tim Lindström

Matkultur

Klockan är nu 14,51 och om 15 minuter så ska Michelle och Teffie bjuda klassen på några rätter från olika landskap i Sverige för att man ska få inlevelse i de olika traditionella rätterna! ska bli både spännande och gott ;)
Men för att fördriva tiden sitter nu jag, Jennie & Petra vid datorerna....Petra dödar björnar och Jennie sitter på fejan! haha...alla djupt konsentrerade kan jag lova! haha

Hade förresten naturprov idag, det handlade om rymden! Det var faktiskt väldigt intressant och jag kunde alla frågor + att jag skrev lite om en vetenskapsman! Riktigt nöjd! tummen upp på det! (Y)
Men nu ska jag snart äta goo mad och ha redigt trevligt!


Ha det göttans Everyhopa! / Tim Lindström

New York, New York

Frank Sinatra med New York, New York


Tänk att få stå på en scen framför så mkt folk, som bara jublar och applåderar! :D...måste vara fantastiskt :D

/ Tim Lindström

Ska ni ha en stänkare?


HAHA såg precis på ett avsnitt av Starke Man. Älskar den serien alltså haha, så underbart roligt hahaha
Dagens bästa var såklart:
-Vet du vad man får om man korsar en talliban och en kommunarbetare?
-Jo man få en mördarsnigel!

HAHAHAHA så jäkla klockren alltså haha, det är precis min humor hahah

Nu ska jag fortsätta med att se Parlamentet på Tv4 och se vad det har att bjuda på idag ;),
sen blir det Beck - Gamen, reklamen såg spännande ut och jag har faktiskt inte sett den innan så det kan ju vara kul att se något nytt, och Beck brukar ju hålla måtten på spänningsskalan! Så det blir en bra sista kväll på lovet ändå!


Ska ni ha en stänkare? ;)


/ Tim Lindström

Ritat lite!

Denna söndagen har varit rätt så seg, så jag passade faktiskt på att rita lite!
Så nu slänger jag upp några bilder på hur det blev! :) hoppas ni gillar det! :)



Jag blev rätt nöjd själv faktiskt :)

/ Tim Lindström

Bilder på Zarah

Ja igår vid 23,00-24,00 tiden så hittade jag en jätte fin sida med mass bilder och dylikt på Zarah Leander och så stort fan som man är så blir man ju jätte glad när man ser lite nytt ögongodis, eller får reda på ny spännande fakta!
Så därför tänkte jag visa några av de nya bilderna jag hittade! ;)

Lite tidningsbilder:
46b061
39b107a
38b165
Titelbilder1938 - 38b005
Titelbilder1938 - 38b004a

Kändisfotografier:
30b150c
39b102
39b118
46b345a
53b097g
60b123f
60b123k
60b285
72b142

Oj det blev kanske inte så värst lite..haha men det var kul med lite nya bilder tyckte jag! :D hoppas några fler finner dom intressanta! :)
Ha en fortsatt bra dag Everyhopa!
/ Tim Lindström

skärsår i ansiktet!

Gomörran, Gomörran!
Hur lever livet med alla idag då? Själv lever det ypperligt kan jag ju säga ;)...förutom en sak! Jag har ett skärsår i ansiktet haha...fattar ni hur klumpig en människa får vara haha, jag kan faktiskt erkänna att jag aldrig har skurit mig när jag har rakat mig men NU! visst, och inte det minsta heller! Två streck ovanför läppen haha...inte bra alls!
Så varje gång jag ler nu svider det och drar i läppen på grund av det såret haha!! så jag får vara en icke-leende person idag då!
Aja förutom det så verkar vädret bli bra idag, solen skiner, och det är hög fin luft! Gotte för lungorna! ;)
Detta är också sista dagen på lovet....inte o.k!! Känner verkligen inte för skolan igen! Hade gärna tagit en vecka ledigt till. Men man får väl bita i det sura äpplet, som det så fint heter och gå dit och göra sina sysslor och le lite fint ;)...ja, om jag nu kan le vill säga haha!


Bilden : kan vi säga är neutral, för jag vet inte varför jag valde denna till texten, men jag gjorde den när jag hade tråkigt en dag iallafall! ;)

Men ha en bra dag idag everyhopa, så kommer här nog in lite inlägg då och då under dagen ska ni se!
Gå mot strömmen! / Tim Lindström

Lika bra..

Lika bra du lär dig tycka om ditt utseende! För du ska leva med det hela livet!

/ Tim Lindström

Mormor<3

I förmiddags tog jag och mamma bilen till Munka-Ljungby kyrkogård för att göra det lite höstfint hos mormor!
Vi köpte tre grav ljus och en fin höst-kreation med blommor som var jätte fin! :)
..Snacka om att det är otroligt mycket löv nu!! men jag orkade inte ta bort alla så fick göra lite fint med dom också...man tager vad man haver, som sagt! ;) haha

Men här får ni några bilder på hur det ser ut nu!





också avslutar jag med ett fotografi på min fina mormor..:)


Så det var det lilla förstunden! :)
/ Tim Lindström

 


Jag kan inte längre, höra syrsor....det är trist..

Hittade detta klippet med Wunderbara Zarah Leander!
Hon är gäst i ett tvprogram, förmodligen något av hennes sista, och hon sjunger sången : Sång om syrsor!
Lägg märke till hennes inlevelse när hon sjunger!



Se och njut! / Tim Lindström

....detta är kultur! ;)

tack för en trevlig kväll!

Jaha då var det visst ettt tag sen igen haha!
Kan ju meddela att jag igår var först i Danmark med fam. Morin och Tobbe Larsson! Det var väldigt trevligt och vi åt pölse och drack lite gott och handlade lite gott, som jag sen skulle ha till kvällen!

För igår kväll blev det lite fest hemma hos Thomas med Jennie, Michelle, Alex & Danne, vi körde lite bowling och massa annat och sen gick vi ner på stan och åt på Kirris! Jag tog en planka och ett glas rött! Väldigt gott, fast det var dock inte det finaste vinet jag har smakat...
Sen gick några av de andra in på Saloon medans jag och Jennie satt kvar på en bänk och snackade om precis allt haha, var faktiskt jätte trevligt! :D
Sen när dom andra nästan kom ut gick jag och Jennie in på Saloon, och där blev vi bjudna på lite drinkar av Danne! Väldigt snällt tycker jag! :D Tack Tack!
Efter nästan 2 timmar stack vi väl därfrån, och mötte upp dom andra igen!
...dock hände det en liten sak...men vi får hoppas det blir bättre! :)

Så tack för en trevlig kväll! :)

det har inte hänt ett piss!

Ja jag har verkligen inte gjort nått dessa två dagarna, så jag kan inte skylla på att det är därför som jag inte har bloggat...fast jag har en bra bortförklaring här! hör på denna : det har inte hänt ett piss, så därför har jag inte haft något att skriva om!

Men nu har jag lite haha, jag har nämligen varit på Väla idag med 5 trevliga vänner! Fast jag hittade verkligen inget! så jäkla tråkigt... men å andrasidan så har jag inte så mycket pengar ändå så det kan väl vara jämt antar jag! ;)
Men jag åt iallafall på Donken haha, gott gott! Tyvärr har jag inte några bilder därifrån men jag har några bilder ifrån när jag var hemma hos min kompis Jack häromdagen! Vi hittade en ny app till Iphonen där man endast kan färga tex en sak i ett foto! så här kommer lite bilder på det! :)







....också två bilder på huvudpersonerna haha!



Visst blev bilderna bra? :D jag är nästan beroende av den appen nu haha!

Detta var allt för stunden mina vänner!
Ha ett fortsatt bra liv! / Tim Lindström


RSS 2.0